Irodai ülőmunkát végzőknek

A FLABéLOS testvibrációs készülék ideális eszköz irodák, illetve irodai munkát végzők számára.

Tudta, hogy az összes fajta munkavégzés közül talán az irodai ülőmunkával jár a legtöbb egészségügyi kockázat? A mozgáshiány okozta mozgásszervi megbetegedéseket fel sem tudnánk sorolni, olyan sok baj származik a mozgásszegény életmódból.

 

Miért kockázatos az ülőmunka?

Mert az embert nem egész napos ülésre teremtették. Egyszerűen nem erre lett kitalálva a szervezetünk. A vázrendszer, a gerinc, az izmok, a vér- és nyirokkeringés mind-mind akkor működik jól, ha mozgunk, jövünk-megyünk, változtatjuk a helyünket, használjuk az izmainkat és nem pedig akkor, amikor egy helyben ülünk, szinte mozdulatlanul, hosszú órákon át, vagy akár egész nap. Ehhez még hozzájön a felelősség és a betarthatatlan határidők okozta stressz...

Van megoldás, amivel meg lehet előzni a nagyobb bajt, megtartani a jó egészségüket és napi szinten javítani a közérzetükön, mindezt nagyon rövid idő alatt.

Tudjuk, hogy napi 10 perc nem kevés, de a FLABéLOS-szal naponta 10 perc ráfordítással már sokat segíthet a saját és munkatársai egészségi állapotán.

Stresszes és időhiányos életforma esetében azoknak, akiknek fontos a testi- és a szellemi teljesítőképességük megtartása és fokozása, a FLABéLOS egy ideális eszköz, mert:

 - Tíz perc munkahelyi szünet alkalmas az egész test összes izmának átmozgatására, ellensúlyozva és megkönnyítve az egész napos ülőmunka végzét

 - Növeli a szervezet boldogsághormon szintjét, (endorfin és szerotonin szabadul fel) egyidejűleg lecsökkenti a stressz hormon (kortizol) szintjét

 - 10 perc TTV-tréning alkalmas a derék- és gerincfájdalmak enyhítésére, megszüntetésére

 - Gerinc melletti izmok célzott erősítésére, amely az ülőmunka során a porckorong kopás, porckorong-sérv megelőzésében rendkívül fontos!

 - Vérkeringés, nyirokkeringés fokozására

 - Testszövetek oxigénnek való ellátására

 - Aktivitás fokozására és fenntartására

 - Testtartás javítására, egyensúlyérzék fejlesztésére

 - Idegrendszer működésének szabályozására

 - Általános közérzet javítására