Stresszes és időhiánnyal küszkodőknek

A rohanó életmód, az állandó időhiány és a munkahelyi feszültség okozta stressz rendkívül veszélyes és kockázatos az egészségre.

Súlyos depresszióhoz, szívinfarktushoz, de akár gerincbántalmakhoz is vezethet a huzamos ideig tartó munkahelyi stressz.

Mint minden ülőmunka, a monitor előtti munka közben is elfáradhatnak, megfájdulhatnak bizonyos izomcsoportok. Az ilyen bántalmak egyik sűrűn előforduló változata az ún. ismétlődő stressz ártalom (RSI). Ilyenkor egy bizonyos izomcsoport vagy ín hosszú időn keresztül természetellenes pózba kényszerül. Ez ellen csak úgy tudunk tenni, ha rendszeresen, -legalább óránként- felállunk, mozgunk, pár percet sétálunk, vagy 10 percet eltöltünk a FLABéLOS készüléken, amely ezidő alatt az összes izmunkat átmozgatja.

A FLABéLOS testvibrációs készülék ideális eszköz irodák, illetve irodai munkát végzők számára, akik ki vannak téve a folyamatos stressznek.

Tudjuk, hogy egy "sűrű" munkanapon 10 perc nem kevés, de a FLABéLOS-szal naponta 10 perc ráfordítással már sokat segíthet a saját és munkatársai egészségi állapotán.

Miként tud segíteni a FLABéLOS testvibrációs készülés a stressz leküzdésében?

Stresszes és időhiányos életforma esetében azoknak, akiknek fontos a testi- és a szellemi teljesítőképességük megtartása és fokozása, a FLABéLOS egy ideális eszköz, mert:

 - Tíz perc munkahelyi szünet alkalmas az egész test összes izmának átmozgatására, ellensúlyozva és megkönnyítve az egész napos ülőmunka végzést

 - Növeli a szervezet boldogsághormon szintjét, (endorfin és szerotonin szabadul fel) egyidejűleg lecsökkenti a stressz hormon (kortizol) szintjét

 - 10 perc TTV-tréning alkalmas a derék- és gerincfájdalmak enyhítésére, megszüntetésére

 - Gerinc melletti izmok célzott erősítésére, amely az ülőmunka során a porckorong kopás, porckorong-sérv megelőzésében rendkívül fontos!

 - Vérkeringés, nyirokkeringés fokozására

 - Testszövetek oxigénnek való ellátására

 - Aktivitás fokozására és fenntartására

 - Testtartás javítására, egyensúlyérzék fejlesztésére

 - Idegrendszer működésének szabályozására

 - Általános közérzet javítására